ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Vatan Anaokulu

Mrt

Velilerimiz okula davet edilerek kendi çocukluk çağlarında dinledikleri masalları gelip  sınıfta anlatarak kuşaktan kuşağa aktarılması amaçlandı.

Mrt

Anne Atölyesi Çalışmaları kapsamında veliler sınıfa davet edilerek öğrenci ve veli işbirliği ile kukla yapımı gerçekleştirildi.

Mrt

Başarıyı Arttırma ve Geliştime Projesi Kapsamında Köklü Bir Tarihe Sahip Olan Kadim Şehrimiz Şanlıurfa'nın Yöresel Yemeklerini, Türküleri, Sıra Geceleri ve Halk Oyunları ile Birlikte Velilerimizin de Desteğini Alarak Öğrencilerimize Tanıttık.

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Kültürel Değerlerimizin Tanıtılması çalışması yürütüldü. Yöremize ait sıra gecesi geleneği öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimizin katılımı ile yaşatıldı.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Okur-Yazar Buluşması gerçekleştirildi. Yazar Muharrem ÇELİK öğrencilerimiz ile bir araya gelerek yazmış olduğu hikaye kitaplarının tanıtımını gerçekleştirdi. Seçmiş olduğu hikayeyi öğrencilerimize okudu ve yazarlık hakkında bilgilendirme yaptıktan sonra etkinlik sonlandırıldı.

Ock

Okulumuzda BİGEP kapsamında Ocak ayı çalışmalarımız.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi Kapsamında Aile Katılımı çalışması gerçekleştirildi. Velilerin okula ve eğitim sürecine katılımını sağlamak amacıyla veliler randevu ile okula davet edildi. Öğrencilerin çok boyutlu değerlendirilmesi ve veli bilgilendirilmesi ardından veliler ile etkileşimli olarak etkinlik gerçekleştirildi.

Ock

BİGEP kapsamında çocukların farklı zeka gelişimlerine katkıda bulunmak, keşfetme, problem çözme, yaratıcı düşünme becerilerinin temelini oluşturmak, bireysel yeteneklerini ön plana çıkarmak, araştırmaya ve üretmeye duydukları ilgiyi artırmak adına  Fen ve Doğa Sınıfı kurulumunu gerçekleştirdik.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında  Aile Buşuşmaları gerçekleştirildi. Aile buluşmalarında etkileşimli kitap okuma konusunda veliler bilgilendirildi. Etkileşimli kitap okuma uygulaması yapılmasının ardından hikaye tamamlama ve hayal gücünü kullanma konulu çalışmalar gerçekleştirildi. Bir diğer sınıfımızda resimli öykü kartları ile özgün hikaye tasarlama çalışması yürütüldü. Veliler ve öğenciler kendi hikayelrini tasarladılar.

Ara

Okul Öncesi Dönemde Mahremiyet Eğitimi seminerinde, çocukların mahremiyet bilincini nasıl kazandıkları ve bu konuda ebeveynlere düşen rollerin neler olduğu konusunda  Okul Rehberlik  servisince hazırlanmış içerik velilere sunuldu.

Kas

Aşık Ümit Yaşar DOĞRU Öğretmenler Gününde okulumuzu ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerimize bestelerini icra etti.

Kas

''Dünyanın her tarafında öğretmenler  insan topluluğunun en fedakar ve saygıdeğer unsurlarıdır.'' M.KEMAL ATATÜRK

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun.

Kas

Biz O'nu hiç kaybetmedik, 85 yıl önce sadece bedenini toprağa koyduk. Nefes aldığımız her gün, bu topraklarda hür yaşadığımız her an, O ve fikirleri yaşamaya devam edecek. O'nun 'Beni görmek demek mutlaka benim yüzümü görmek demek değildir, fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir' sözünde olduğu gibi bizler, onu daima kalbimizle görüyor, aklımızla, düşüncemizle yaşatıyoruz."